ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΖΑΚΥΝΘΟΣ

Ζάκυνθος: Φωτιά στη “χωματερή ανακύκλωσης” δίπλα στο αεροδρόμιο

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης δίπλα στο αεροδρόμιο Ζακύνθου, στο αμαξοστάσιο του ΦΟΔΣΑ, όπου εδώ και χρόνια συγκεντρώνονται ογκώδη απορρίμματα, όπως στρώματα, κουφώματα, έπιπλα, λάστιχα, πλαστικά, ξύλα κλπ, τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονται για την ανακύκλωση, η οποία όμως είναι ελλιπέστερη ακόμα και από την αποκομιδή απορριμμάτων στη Ζάκυνθο.

Εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου Ζακύνθου που βρίσκονταν στο αμαξοστάσιο, αντιλήφθηκαν την φωτιά και ειδοποίησαν την πυροσβεστική η οποία έφτασε άμεσα και την έσβησε.

Ωστόσο, υπάλληλοι της καθαριότητας και πυροσβέστες παραμένουν σε επιφυλακή, λόγω της ιδιαιτερότητας των υλικών που, παρανόμως, συγκεντρώνονται εκεί από τον Δήμο.

Οι εργαζόμενοι έχουν πολλές φορές διαμαρτυρηθεί για την άθλια κατάσταση η οποία επικρατεί στο σημείο με ευθύνη του δήμου Ζακύνθου.

Χαρακτηριστικό της τραγικής κατάστασης που βρίσκεται ο ΦΟΔΣΑ, είναι το βίντεο που δημοσίευσε το ertnews τον περασμένο Οκτώβριο, στο οποίο φαίνονται εκατοντάδες αρουραίοι να κυκλοφορούν πάνω στο βουνό από ανακυκλώσιμα απορρίμματα, που στοιβάζονται εδώ και μήνες στον χώρο του ΦΟΔΣΑ.

ert

What's your reaction?

Related Posts