ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΖΑΚΥΝΘΟΣΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ

Βραβεύτηκε η “Levante Ferries” στο συνέδριο για τη νησιωτική οικονομία

Με την βράβευση της εταιρείας «Levante Ferries» για τη συνολική της προσφορά ολοκληρώθηκε το συνέδριο “Άξονες της νησιωτικής οικονομίας σε Ελλάδα και Ευρώπη το 2030” που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 53ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) στο νησί μας.

Το βραβείο παρέλαβε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Γιώργος Θεοδόσης.

Αρχικά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου Φώτης Κόττης είπε για τη βράβευση: «Μπορεί η Levante Ferries να έχει πάρει πολύ σημαντικότερα βραβεία, αλλά αυτό είναι συναισθηματικό, γιατί είναι εταιρεία ζακυνθινών συμφερόντων και γιατί θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό που προσπάθησε και διεκδικεί σε εθνικό επίπεδο με το “Smyrna di Levante” (σύνδεση με την Σμύρνη)

Από την πλευρά, ο Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αξιοπιστία της εταιρείας και στο έργο που επιτελεί με σοβαρότητα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη στάση που κράτησε η εταιρεία στα χρόνια της πανδημίας, αλλά και στη σπουδαία επένδυση που έκανε με το Smyrna di Levante για τη σύνδεση με την Σμύρνη.
Σημείωσε κάνοντας την βράβευση:
«Το Ιόνιο έπαψε να απασχολεί το υπουργείο, γιατί υπάρχουν σοβαροί επιχειρηματίες, μία σοβαρή ακτοπλοϊκή εταιρεία, η οποία έχε συνδέσει το όνομά της όχι απλώς με τις επενδύσεις στο άριστο, αλλά και στη σχέση με την τοπική κοινωνία.
Αυτό το οποίο επιτελεί η Levante Ferries στο Ιόνιο είναι σημαντικό. Περάσαμε «δύσκολες θάλασσες» στην ακτοπλοΐα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας αναλάβαμε πρωτοβουλίες και τρεις άνθρωποι κληθήκαμε να δώσουμε μία λύση σε μία δύσκολη άσκηση που δεν είχε ποτέ ξανά το κράτος επιχειρήσει να κάνει, να κρατήσει το δίκτυο «ζωντανό», το οποίο δεν ‘ήταν αυτονόητο εν μέσω πανδημίας και ενώ όλες οι εταιρείες σταδιακά εάν δεν λαμβάναμε τις αποφάσεις να επιδοτήσουμε όλο το ελεύθερο δίκτυο, σταδιακά μείωναν τα δρομολόγια, οφείλω να πω ότι η Levante Ferries είναι από τις εταιρείες που έλαβαν μεν για πρώτη φορά την κρατική επιδότηση covid, όμως δεν έμειναν σε αυτό, αλλά όταν υπήρχε ανάγκη έκαναν και εξτρα δρομολόγια. Σε δύσκολες εποχές κάποιοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να κρατηθεί ζωντανή η νησιώτικη μας Ελλάδα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Η σπουδαία επένδυση που έγινε πέρυσι (με το Smyrna στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σμύρνη) άνοιξε δρόμους. Θεωρώ ότι το κράτος θα κάνει για ακόμη μία φορά αυτό που πρέπει. Πέρυσι το κάναμε, άλλες δυσκολίες δεν μας επέτρεψαν να αξιοποιηθεί. Μας ενδιαφέρει το Βόρειο Αιγαίο και η επένδυση στη γραμμή. Εσείς αξιολογείται τη σύνδεση με την Τουρκία θεωρούμε όμως ότι τέτοια πλοία θέλουμε να συνδέουν τις δύο χώρες. Αν βάλουμε μέσα και τη Λήμνο και τη Λέσβο θα είναι ακόμα καλύτερα για να δώσουμε μια ακόμα δυνατότητα στη μεταφορά των προϊόντων και των ανθρώπων. Τέτοια πλοία θέλουμε στις θάλασσές μας μας. Σημασία έχει να έχει ανθρώπους διορατικούς, εμπνευσμένους που να μην έχουν φειδώ στην επένδυση όταν αυτό είναι για το καλό, το άριστο και το καλό αποτέλεσμα που είναι το υψηλό μεταφορικό έργο»

What's your reaction?

Related Posts

1 of 103